
In cadrul acestui serviciu, in primul rand, designerul se deplaseaza la adresa locatiei, in urma contactului telefonic cu clientului. Locatia este transmisa de client prin mesaj sau email.
Pentru inceput se initiaza un dialog intre client si designer. Clientul spune designerului ce doreste sa realizeze in urma colaborarii cu acesta, in perspectiva proiectului de design. In acelasi timp designerul asculta si noteaza, repetand impreuna cu clientul cerintele acestuia in cadrul proiectului. Se stabileste de comun acord o clasificare si o ierarhizare a acestor dorinte si de aici incepe de fapt munca in echipa client-designer.
Colaborarea se poate realiza doar daca are la baza increderea reciproca si dialogul sincer, deschis, intre client si designer.
Echipa schiteaza un plan de actiune (in scris), atasat unui dosar care se deschide odata cu semnarea contractului de colaborare (prestari servicii de design interior-exterior)
In plus, designerul identifica prin teste specifice, prin imagini si din discutii stilul care se potriveste psihologic clientului. Mai mult, imbunatateste prin experienta si creativitatea sa ideile acestuia, identifica limitarile, provocarile si resursele realizarii conceptului de design,. Explica in detaliu clientului conceptul, pe intelesul lui. Acest concept constituie linia directoare a amenajarii spatiului.
Pentru a realiza aceasta, tinand cont de cerinte, context si buget, clientul pune la dispozitia designerului planurile arhitectonice, masuratorile efectuate la fata locului cu toate detaliile de care dispune.
Acest serviciu se taxeaza ca si consultatie de design si se tarifeaza in functie de timpul petrecut la locatie si de context.
Daca in cadrul vizitei se hotaraste semnarea unui contract de prestari servicii si demararea proiectului atunci taxa de consultatie nu se plateste in urma primei vizite.
Colaborarea se realizeaza doar pe baza unui contract de prestari servicii care specifica clar, in fiecare faza a contractului ce face designerul si ce primeste clientul. Fiecare plansa si proiectul se semneaza de catre designer si de catre client in intalniri stabilite de comun acord
Clientul primeste un dosar de documentare in care exista imagini cu ambiante, obiecte si detalii care ne inspira in crearea proiectului si in amenajarea spatiilor (faza unei teme de proiectare) si primeste o schita a propunerii de amenajare insotita de un mood-board, care este un colaj de imagini, texturi si culori din care rezulta un concept menit sa ghideze realizarea proiectului potrivit scopurilor clientului.
Designerul primeste contravaloarea serviciului de consultanta sau semnarea unui contract care prevede un proiect de design personalizat, realist, detaliat prin serviciile de modelare 2D si 3D si de vizualizare a amenajarii propuse.