Ce facem
Proiectele de design interior si exterior sunt abordate in mod diferit in functie de tipul de client si spatiul de lucru (casa, apartament, spatiu comercial, loc de munca, institutional, horeca, medical, loc de joaca) dar toate respecta aceleasi reguli ale proiectarii in design urmand o metodologie sistematica si coordonata, descrisa alaturat. Oferim o mare varietate de servicii integrate pentru toate fazele de planificare,design si ambientare. Fiecare serviciu poate fi realizat separat sau poate fi integrat in alte servicii pentru a realiza cu succces proiectul de amenajare. Navigheaza in proiectele noastre si descopera cum ajutam clientii de toate tipurile.
Impreuna cu clientul analizam dorintele si cerintele acestuia si stabilim o clasificare a lor in cadrul proiectului.
Adunam intr-un dosar imagini cu ambiante, obiecte si detalii care ne inspira in functie de personalitatea clientului.
Aici prezentam propunerea de amenajare in functie de cerintele clientului, contextul si bugetul alocat sub forma de mood-board, care este o plansa cu imagini, texturi, culori alese astfel incat sa obtinem un concept al amenajarii pe care il vom respecta in implementare.
Definitivam toate aspectele din proiect si incepem sa lucram pe detalii.
Folosim reprezentari, planse 2D cu vederi in plan si sectiuni unde se pozitioneaza camerele pe functiuni (bai, bucatarii, living, dormitoare, etc) fluxurile de lucru si de deplasare, functiunile, pozitiile corpurilor de iluminat, a prizelor, intrerupatoare,aer conditionat, radiatoare, sanitare etc., tot ce apare in amenajare.
Folosim reprezentari 3D cu vedere in spatiu si tehnici de modelare si vizualizare. Obtinem imagini realistice (randari) care ajuta clientul sa isi faca o imagine cat mai apropiata de realitate a amenajarii.
In proiectul de amenajare si in listele de achizitii, mobilierul si obiectele propuse sunt realizabile si conforme conceptului stabilit la inceputul proiectului, corelate in context si in concordanta cu bugetul alocat.
Pentru implementarea cu succes a proiectului de design este important sa avem si un dosar tehnic detaliat care contine planse de compartimentare, pozitionare, calcule necesar materiale, obiecte, texturi, culori.
Listele de achizitii cuprind toate elementele propuse, adaptate bugetului; pentru fiecare pozitie regasim cantitatea, finisajul si pretul.
Colaboram cu furnizori nationali si internationali, dupa criterii de seriozitate, raport calitate-pret si termene de livrare.
In managementul proiectului, pe baza proiectului, a dosarului tehnic si a listelor de achizitii, acesta poate fi implementat si fara prezenta constanta in santier a designerului. Designerul asista doar la faze determinante din proiect dar nu este raspunzator de evolutia zilnica din santier sau a relelor practici. Designerul poate sa recomande echipe de santier sau executie mobilier.
Pretul proiectului de design interior sau exterior cuprinde asistenta telefonica sau fizica, dupa caz, la faze determinante ale implementarii.
Designerul cerceteaza, analizeaza si integreaza informatiile obtinute de la client si folosind cunostintele si experienta sa, inspiratia si talentul este capabil sa genereze plus valoare in cadrul unui proiect de amenajare si sa obtina cel mai bun rezultat pentru un proiect de succes.
Acest demers este un proces creator care presupune din partea designerului efort si concentrare avand la baza elementele esentiale care duc in final la o amenajare care sa intalneasca si chiar sa depaseasca asteptarile clientilor.
Aceste elemente esentiale sunt:
- analizarea scopurilor, dorintelor si cerintelor clientilor
- evaluarea documentatiilor existente si a conditiilor din spatiul care trebuie amenajat
- cunoasterea resurselor si limitarilor proiectului
- identificarea cerintelor de siguranta, viata si conduita
Pe aceasta baza designerul formuleaza concepte preliminare de design potrivite atat estetic cat si functional, le integreaza in cunostintele de design si apoi dezvolta si prezinta planul si recomandarile finale cu privire la planificarea spatiului, aranjarea mobilei, peretii, ferestrele, pardoseala si tavanul (modul in care trebuie tratate), culoarea, finisajele, iluminarea, circuitul electric si cerintele de comunicare.